Translate

24 Mayıs 2015 Pazar

Backlink Çeşitleri

Sosyal İmleme
Pligg ve Dugg gibi web sitelerine yapılan link paylaşımlarının tümüne verilen çalışmalardır.

Dizin:
Bazı sitelerin sıralanması ve amaçlarına göre kategoriler oluşturan web siteleridir.

Forum Tanıtımı:
Forum sitelerine, web sitelerinin makale tanıtımı şeklinde yayımlanmasıdır. Günümüzde forumlardaki profil alanlarında imza veya site adresi olduğundan bazı kişiler imzasına site adresini ekliyor ve birkaç yorum ile backlink
kazanıyor. Bu sebeple günümüzde forumlarda çok sayıda link çıkışı olduğundan forumlardan gelen backlinklerin değeri azalmıştır.

Wikipedia Tanıtım:
Wiki tabanlı genelde Media Wiki alt yapısı kullanan web sitelerine yapılan makale paylaşımıdır.


İwebtool Backlink:
Google‘ ın çok sevdiği Dizinlerden bir tanesidir ve en eski dizin projelerindendir. Belirli ücret karşılığından yapılmaktadır.

Dmoz Backlink:
Google'ın belki de en çok önem verdiği backlink sitesidir. Sitenizi eklemek pek kolay değildir genelde belirli bir kategoride yoğunlaşmış ve o kategoride lider siteler eklenir. Sitenizi eklemek için dmoz.org adresinden başvuru yapabilirsiniz. Başvurular gönüllü editörler tarafından değerlendirilmekte ve yeterli bulunursa söz konusu kategoriye eklenmektedir. Sitenizi eklemek için başvuru yapabileceğiniz gibi editör olmak için de başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca şunu da eklemek gerek ki günümüzde ücretli %100 garantili dmoz backlink satılmakta ve alakasız kategorilere site linkleri eklenmektedir.

Footer Link Çıkışı
Sitenin en alt bölümünden link alma şeklidir. Footer bölümünden link alınma durumunda yüksek ihtimalle linkler tüm sayfalarda gözükecektir. Footer link bir anda çok sayıda link sahibi olmanızı sağlar, ancak alakasız sayfalardan linklere sahip olabilirsiniz, bu optimizasyon açısından negatif bir etki olabilir. Aynı şekilde Footer link çıkışı sonucunda linklerin silinmesi negatif bir etki yapacaktır. Backlink için en çok kullanılan bölge olmasına rağmen son dönemde en riskli bölgedir.

Hiç yorum yok: