Translate

24 Mayıs 2015 Pazar

SEO ve Backlink Hakkında Özet Bilgi

SEO çalışmalarında en çok merak edilen konulardan biri olan Backlink hakkında her derste, çalışmada çeşitli sorularda karşılaşıyorum. Backlink nedir, nasıl alınır, önemi nedir, nerelerden alınmalıdır, Google backlink sayım neden az vb. sorular artarak devam ediyor.
SEO çalışmalarında, backlink mihenk taşlarından biridir. Herhangi bir kategoride yer alan web sitesinin belirli bir ivmenin üzerine çıkması ile backlink çalışmaları kesinlikle başlamalıdır. Ziyaretçi trafiği, içerik sayısı, kategorileri ve rekabeti artan bir sitenin backlink grafiği SEO çalışmalarında önemli bir yer tutar.
SEO ve doğallık başlıklı makalemizde ve diğer seo notlarımızda referans gösterilmenin önemini belirtmiştik. Referans gösterilmek sitenize verilen harici linkler ile ölçülür. Linkler ne kadar kalıcı, kaliteli ve sitenizle alakalı ise verim o kadar yüksek olur.

Backlink alırken dikkat etmeniz gereken detaylar vardır. Örneğin, sitenize gelen backlinklerin sitenizin içeriği ile alakalı olması gerekir. Bu tip bir backlink çalışması Pagerank değerinize doğrudan etki eder ve sıralamalarınıza doğrudan yansır. Backlink aldığınız siteler arasında Google Ban listesinde yer alanlar olmasın. Bu sitelerden backlink almanız ile almamanız arasında olan tek fark almakta inat ederseniz uzun vadede tehlike oluşturacağıdır.
Görünmeyen backlinkler almayı aklınızdan çıkarın. Google bu linklerin görünmez olduğunu fark eder ve işlemin sonucu cezalara kadar gidebilir. Bunların dışında, özellikle yeni sitelerin backlink alımı abartılı olmamalıdır. Yavaş yavaş backlink kazanabilir ve bu işlemi günlere bölebilirsiniz. Dışarıya verilen link sayısı fazla olan sitelerden alacağınız linklerin faydasını görmezsiniz.
Harici link sağlamanın birçok yolu vardır. Dizinlere katılmak, sosyal imleme yapmak bunlardan bir kaçıdır. Google gözünde değeri yüksek sitelere kayıt olabilirsiniz. DMOZ bu sitelere en güzel örnektir. Siteniz sosyal medya ile entegre bir şekilde yayın yapsın. Kullanıcılarınızın sizi sosyal ağlarda paylaşması sosyal imleme çalışmalarınızı destekler.

Hiç yorum yok: